A Mecénátus képzésben három dolgot tanulnak meg a résztvevők: az iskolában használt értékelési rendszer játékosítását, a Mecénátus módszer felépítését és bevezetését, és a Mecénátus kártyajátékot. Fontos információ, hogy csak azok rendelhetik meg a kártyákat a tanulóiknak a Református Pedagógiai Intézettől, akik sikeresen abszolválták a képzést. Máshonnan nem lehet elérni a Mecénátus kártyajátékot.

A képzésről:
Háromszor találkozunk egy-egy szombati napon egy budapesti helyszínen három hónapon belül.
Az első alkalommal az elméleti alapokat rögtön gyakorlattal szilárdítjuk meg, ugyanis a segítségemmel működő gamifikált keretet állítunk össze mindenkinek a saját osztályára szabva (akikkel kipróbálja majd a tanár a módszert a következő két hónapban). Ezt akár már a következő hét első óráján be lehet vezetni, és a feladat pontosan ez: a következő találkozásig le kell bonyolítani az első részét a módszernek az osztályteremben, amely folyamatot végig követem és segítek benne. (Ha éppen nincs olyan osztály, ahol kipróbálhatná a tanár a módszert, nincs semmi gond, személyre szabott feladatot kap.) Ebben az időszakban a másik “feladat” a Mecénátus kártyákkal való játék, amiknek a használatát a kezdő alkalom során megtanulták és gyakorolták a résztvevők.

A második alkalmon egy hónappal később találkozunk, ahol megbeszéljük a tapasztalatokat, tovább bővítjük a Mecénátus elméletét, és ismét összeállítunk mindenkinek személyre szabottan egy nagyobb, több elemből építkező keretet az elkövetkezendő egy hónapra. Ezen az alkalmon többet játszunk a kártyajátékkal, új kártyákkal ismerkedünk meg, és egy új játékmódot is megtanulunk.

A harmadik alkalomra másfél hónap után kerül sor, ahol összegyűjtjük a képzés tapasztalatait, megtanítom a kártyák és a nemkötelező elemek bevezetését az osztályterembe, és elkezdjük az utolsó keret elkészítését, amit már a segítségem nélkül fognak használni a résztvevő tanárok az iskolában. A képzést egy kártyabajnoksággal zárjuk, ahol az összes kártyát lehet (és érdemes) használni.

A képzés alapvetően irodalomtanárokra van tervezve, de sokat profitálhatnak belőle a hittantanárok, drámatanárok, gyógypedagógusok, illetve a magyarszakos hallgatók is. Velük mind külön foglalkozom a képzés folyamán, személyre szabott feladatokat kapnak, amivel tudják gyakorolni a játékosított rendszerek tervezését és bevezetését.

A részleteket tartalmazó képzésfelhívásért KATTINTS IDE.