Mérföldkövek

Az elhagyhatatlan díjakhoz hasonló funkciót betöltő választható elem a mérföldkövek rendszere. A két elem közötti fő különbség, hogy az utóbbi nem a sprinthez, hanem a tanévhez köthető; egy mérföldkő legalább egy, de akár több éven keresztül is aktív lehet.

A szinte összes számítógépes játékban megtalálható achievementek mintájára a mérföldkövek hosszútávú célként szolgálhatnak a diákok számára. A díjak az értük járó jutalmak kiadása után ismét megszerezhetővé válnak, a régiek érvényüket vesztik az új sprint kezdetével. A mérföldkövek ezzel ellentétben nem nullázódnak le a sprint végén, az év végéig lehet azokat gyűjtögetni, így olyan feladatoknak is jutalmul és célul szolgálhatnak, amik túlnyúlnak egy sprint időkeretén.

Egy mérföldkő megszerzése magában is jutalmazó lehet, de dönthet úgy a tanár, hogy külön jutalmat is kilátásba helyez az összes vagy egy-egy mérföldkő megszerzése után. Mérföldkövekre máshol említett példa az egy tanévben megszerezhető kártyák megszerzése, aminek a jutalma egy ötös, és a lehetőség, hogy kihívhassa a tanárt a kártyákat összegyűjtő diák egy tétmeccsre.