Díjak

A pontrendszerhez kapcsolódó díjak jutalmazzák azokat a tanulókat, akik az átlagosnál több időt és energiát fektetnek az irodalomtanulásba. Van egy minimális pontszám, amit sprintenként össze kell gyűjteni a különböző feladatokból, és ezt a minimumot a pontrendszer határozza meg – például aki 50 pontot gyűjt össze, onnan kettest kap a tárgyból, 100 ponttól ötöst, a többi jegy pedig az alsó és felső határ között mozog az összegyűjtött pontok alapján arányosan.

Ha valaki többet teljesít, mint amit elvárok – például 150 pontot sikerül összegyűjteni, akkor azt külön díjazom. Hogy a különböző területeken tett erőfeszítést és érdeklődést díjazzam, sokfajta díjat lehet szerezni: díjazom a jól írókat az extra beadandóik alapján, vagy többek között van memoritermondó díj, amit plusz memoriterek megtanulásából szerzett pontok révén lehet megkapni. Akit a kártyák gyűjtögetése érdekel, annak célként szolgálhat a gyűjtő díj, ami az aktuális sprintben meghirdetett feladatok után kapott kártyák szorgos gyűjtögetéséért jár.

A díjazottakat egy ötössel jutalmazom, és ami az újdonság, hogy írok a szülőknek egy levelet, amiben elismerem gyermekük erőfeszítését és kimagasló teljesítményét, és személyre szabott visszajelzést adok róluk. Kizárólag pozitív dolgokat írok – eldicsekszem a gyerekek eredményeivel, hogy a szülők büszkék lehessenek rájuk, ezzel őket is jobban bevonva a motiválás folyamatába.